LOL DOLAR 50 tl olsa umrumda değil. 5 sene ELBİSE almam 10 sene AYAKKABI almam dışarda YEMEM TATİLE gitmem LÜKS çok harcamam hepsini keser ayagıma KARA LASTİK giyer SOĞAN EKMEK yerim, Ben ÇANAKKALE de ŞEHİT OLMUŞ DEDEMİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEM. ÖS 12:54 · 28 Eyl 2020
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta "LOL" yazan bir baloncuk ve altına yazılmış aşağıdaki metin var:
"DOLAR 50 tl olsa umrumda değil. 5 sene ELBİSE almam 10 sene AYAKKABI almam dışarda YEMEM TATİLE gitmem LÜKS çok harcamam hepsini keser ayağıma KARA LASTİK giyer SOĞAN EKMEK yerim, Ben ÇANAKKALE de ŞEHİT OLMUŞ DEDEMİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEM."
Bu metin, yazarın maddi durumunun çok kötü olmasına rağmen, vatanına ve ailesine olan sevgisini ve saygısını vurgulamak için kullanılmış bir mizah örneğidir. Yazarın "DOLAR 50 tl olsa umrumda değil." diyerek zenginliği küçümsemesi, aslında ekonomik durumunun kötü olduğunu ve bu durumdan şikayetçi olduğunu ima etmektedir. Fakat bunu, "LÜKS çok harcamam hepsini keser ayağıma KARA LASTİK giyer SOĞAN EKMEK yerim" gibi abartılı ifadelerle, komik bir şekilde dile getirmektedir. Ayrıca, "ÇANAKKALE de ŞEHİT OLMUŞ DEDEMİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEM" diyerek vatanına olan bağlılığını ve şehit olan dedesine saygısını göstermektedir.
Kısacası, yazar bu mizah aracılığıyla parasız olduğunu ama vatanını ve ailesini her şeyden çok sevdiğini anlatmaktadır.