Teklifin önümüzdeki hafta ABD senatosunda ele alınacağını belirten Dışişleri kaynakları, Türkiye'ye iPhone satışına da senatodan onay çıkmaması halinde Cumhurbaşkanlığı araç konvoyu tarafından kullanılmak üzere 1.4 milyar dolarlık benzin ve mazot, o da olmazsa en kötü ihtimalle mandal ve plastik leğen tekliflerinin gündeme geleceğini ifade ederlerken “O parayı biz bi şekilde alıcaz yani, kimsenin kuşkusu olmasın” sözleriyle kararlı duruştan taviz verilmeyeceğini vurguladılar… Detaylar Zaytung.Com'da #zaytung
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, masada oturan dört politikacı görünüyor. Masanın önünde bir iPhone ve AirPods var. Görüntünün altındaki başlık ise "F-35 Pazarlığında Sona Gelindi: Dışişleri Bakanlığı Uçakların Yerine 1.4 Milyar USD Değerinde iPhone 13 Pro ve AirPods için Bastırıyor..." şeklinde.
Burada yapılan espri, Türkiye'nin ABD'den F-35 savaş uçaklarının satın alma konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve bunun yerine iPhone ve AirPods gibi lüks ürünlere para harcamak istediği anlamında bir ironi.
Esprinin temelinde, Türkiye'nin askeri alımlarıyla ilgili bazı şüphelerin olduğu ve bunun yerine daha az stratejik önem taşıyan ürünlere harcama yapıldığı fikri yatıyor.