Kadir hoca türkçeden türkçeye çeviriyor
Videoda söylenenler
Kanka adı neydi? Samet abi. Sametmiş adı arkadaşlar. Yaşın kaç? 28. 28 o baya varmışsın ya. Aynen. Kaç aydır bu işi yapıyorsun? Abi düzenli 3 ay toplam 5 ayda. Yani 3 aydır yapıyormuş 5 aydır zaten duyuyorsunuz.
Videodaki yazılar
hoca türkçeyi türkçeye çeviriyor
Kapak görseli açıklaması
Bu fotoğrafta bir spor salonunda, üzerinde sarı bir atlet olan kaslı bir sporcu ile ona talimat veren mavi tişörtlü bir antrenör görülüyor. Arka planda dambıllar ve aynalar var.
**Espri şu şekilde:**
Görüntünün altındaki "Hoca Türkçeyi Türkçeye çeviriyor" ibaresi, antrenörün sporcuya verdiği talimatların çok karmaşık, dolaylı veya gereksiz yere uzatılmış bir şekilde ifade edilmesini eleştiren bir mizah içeriyor. Yani antrenör, basit bir şeyi anlatmak yerine sanki çok derin veya anlaşılmaz bir teknik terim kullanıyormuş gibi davranıyor; bu durum da "Türkçeyi Türkçeye çevirmek" deyimiyle ironik bir şekilde ifade ediliyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bir spor salonunda iki kişi arasında geçen diyalogda, bir kişi diğerine yaşını ve ne kadar süredir spor yaptığını soruyor. Videonun komikliği, konuşmacının süreleri karıştırarak hem 3 hem de 5 ay demesi ve başlığın bu kafa karışıklığına atıfta bulunmasıdır.