Geçmiş olsun Kastamonu
Fotoğrafta selden etkilenen bir sokak görünüyor. Sokakta arabalar, molozlar ve su birikintileri görülebiliyor. Bu fotoğrafta bir espri yok. Sel felaketleri çok ciddi olaylardır ve şakaya alınmamalıdır.
Fotoğrafta sel suları ile yıkılmış bir binanın kalıntıları görülüyor. Sel sularının altında kalan binanın yıkıklığı, "Allah'tan daha çok yağmur yağmadı" sözüne gönderme yapıyor. Bu söz, felaketlerden sonra insanların yaşadıkları kayıplara rağmen şükür duygusunu ve umutlarını dile getirmek için kullanılan bir deyimdir. Resimdeki durum, "Allah'tan daha çok yağmur yağmadı" sözüyle örtüşerek, felaketin büyüklüğünü vurgularken aynı zamanda insanın yaşadıkları karşısında gösterdiği direnci de yansıtıyor.
Fotoğrafta sel felaketinden etkilenen bir sokakta suya batmış bir tekne ve üzerinde oturan kırmızı giysili bir kurtarma görevlisi görülüyor. Kurtarma görevlisi yüzünde maske var. Bu durum, selin tehlikeli olduğunu ve kurtarma görevlilerinin bile kendilerini korumak için maske takmak zorunda kaldığını gösteriyor. Fıkra olarak, "Selde maske takmanın zorunlu olduğunu nereden biliyoruz? Kurtarma ekibinden bir tanesi bile maske takmış!" denilebilir.
Geçmiş olsun Kastamonu, ama bu sefer "kaynak" kısmını biraz abartmışsın 😂 (Bu tweet'te Kastamonu'nun sel felaketi nedeniyle "kaynak" olarak belirttiği su kaynaklarının da zarar görmesi üzerine yapılan bir yorum.)
Kastamonu'ya bir de "geçmiş olsun" dedikten sonra ne diyeceğimi bilemiyorum. Her şey yoluna girecek inşallah 🙏
Abi, kaynak suyu da mi bitti? 😅