TL neden değer kaybediyor? petrol bulduk. Sedat Peker'in dedikleri doğru mu? petrol bulduk. O/sorryformybedidea Batıyor muyuz? petrol bulduk.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle ilgili bir şaka var. Üç farklı panelde, Türk Lirası'nın düşüşünü simgeleyen ağlayan emojilerle dolu bir grup insan gösteriliyor.
İlk panelde, "TL neden değer kaybediyor?" sorusu soruluyor ve insanların ağlayarak, "Petrol bulduk." cevabını verdiğini görüyoruz.
İkinci panelde, "Sedat Peker'in dedikleri doğru mu?" sorusu soruluyor ve insanların yine ağlayarak, "Petrol bulduk." cevabını verdiğini görüyoruz.
Üçüncü panelde, "Batıyor muyuz?" sorusu soruluyor ve insanların yine ağlayarak, "Petrol bulduk." cevabını verdiğini görüyoruz.
Şaka, Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin tek sebebinin petrol bulunması gibi gösterilmesinden kaynaklanıyor. Bu, gerçek hayatta çok fazla petrolün bulunmasının TL'nin değerini düşüreceği anlamına gelmiyor ve şakada bu durum abartılı bir şekilde gösteriliyor.