psikolojimiz bozuldu


Amacı Olmayan Grup Uğur Akkoyun'in grup gönderisi · 15s • R Ne bitmedik karantinaymış a Evde vakit geçmiyor. Bu gece burada uyuyacam hava değişimi olsun.

Kaynak

Fotoğrafta iki araba koltuğunda yatan adamlar gösteriliyor. Adamların yazıklarına bakılırsa karantina olmasına rağmen evde zaman geçirmekten sıkılıp dışarı çıkmışlar ve arabada uyuyakalmışlar. Fotoğrafın espri kısmı, karantina olmasına rağmen insanların hala sosyalleşmek için fırsatlar aramasını ve bu durumun da onları uyumaya kadar götürmesini gösteriyor.

Fotoğrafta, bir aracın arka koltuğunda yatan genç bir adam görünüyor. Adamın gözleri açık ve başı koluna yaslanmış vaziyette, sanki uyumaya çalışıyormuş gibi. Arabada bulunan sunroof da açık ve güneş ışığı, adamın yüzüne vuruyor. Fotoğraftaki espri, adamın güneş ışığı vuran yüzüne rağmen, sanki uyumaya çalışıyor gibi poz vermesi ve buna rağmen gözlerinin açık olması. Bu durum, adamın uyumak isteyip de uyuyamıyor olması veya uyuyor gibi yapmaya çalışması gibi bir ironi yaratıyor. "Yani adam güneş ışığı vuran yüzüne rağmen uyuyormuş gibi yapmaya çalışıyor ama gözleri açık. Acaba gerçekten uyumak istiyor mu yoksa sadece uyuyor gibi yapıyor mu?"

Resimde bir araba içerisinde koltukları yatırılarak yatak haline getirilmiş bir alan görüyoruz. Bu alanda, üzeri örtülmüş ve uyuyor gibi görünen bir erkek yatıyor. Bu durumun komikliği, araba içinde bu şekilde yatmanın ve uyumanın pratik olmaması ve yolculuk esnasında tehlikeli olabileceğidir. "Araba içinde nasıl uyuyorsun?" "Bu şekilde uyuyorum!" gibi bir diyalog ile bu duruma bir mizah katılabilir.


Yorumlar

Ne oldu abi, elektrikler mi gitti yoksa 🔌