merve … @pebblema Üniversitede eve çıktığım yıl ıspanak yemeği yapmaya karar verdim. Hayatımda ilk defa yapacaktım. Markete gittim. Annem çokça al ,piştikçe küçülür dediği için iki poşet doldurdum , kasadan geçirirken kasiyer kız dedi ki : “Bu kadar çok rokayı ne yapacaksınız ?”
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Twitter'da "merve" kullanıcı adıyla paylaşılmış bir tweet görülüyor. Tweet'te, yazarın üniversiteye ilk taşındığında ıspanak yemeği yapmaya karar verdiği ve hayatında ilk kez ıspanak pişireceği belirtiliyor. Daha sonra markete gittiğinde, annesinin "piştiğinde küçülür" demesi üzerine yazarın iki poşet ıspanak aldığı, ancak kasada kasıyere "Bu kadar çok rokayı ne yapacaksınız?" diye sorulduğu anlatılıyor.
Burada espri, yazarın annesinin ıspanağın piştiğinde küçüleceği söylenmesi üzerine iki poşet alması, ancak kasada roka sanılması nedeniyle kasıyere rokayı ne yapacağı sorulması üzerine kurulu. Ispanak ve roka görünüşte benzer olsa da, farklı sebzelerdir ve bu da espriye komiklik katmaktadır.