23 nisan’ı kutlamak yasak
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta "23 nisan 2021 cuma namazı kararı" başlığı altında bir yazı paylaşımı görülüyor. Yazının içeriği "hepimiz eşitiz ama müslümanlar daha eşit." şeklinde.
Burada yapılan espri, "hepimiz eşitiz" sözünün hemen ardından "ama müslümanlar daha eşit" diyerek eşitlik fikrini baltalaması ve Müslümanlara bir ayrıcalık tanıyormuş gibi göstermesinden kaynaklanıyor. Bu, Müslümanlar ile diğer din mensuplarının veya dinsizlerin eşit olmaması gerektiği anlamına gelmeyen, tersine bir eleştiriyi esprili bir dille ifade etme amacıyla kullanılmış bir üslup.
Esprinin asıl amacı, eşitlik fikrinin herkes için geçerli olması gerektiğini vurgulamak ve "daha eşit" gibi bir ifadeyle bu fikrin çarpıtılmasını eleştirmektir.