İçerik ekle template seç, yaz, gönder
5 yıl önce

Beyin kanaması sonucu felç geçiren eşi için doktorların “daha çok güneş görmesi ve oksijen alması gerekiyor” demesi üzerine evinin önündeki kaldırımı adeta bahçeye çevren Memduh amca. Mahalleli sokağı “Sevgililer ve Aşıklar Parkı” ilan etmiş. (Kaydırmalı) [📷 @dha ]

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, bir parkta bankta oturan yaşlı bir çift var. Kadının elinde telefon var, ancak adam onu görmezden geliyor. Bu durumda, adamın karısına "senin telefona bakmaktan başka şey yapmıyorsun" gibi bir şey söylemesi bekleniyor. Burada espri, yaşlı çiftin bir ilişki içinde olmaları ve adamın karısının sürekli telefonuyla ilgilenmesinden şikayet etmesi bekleniyor, ancak bu durumun aslında gerçek hayatın aksine gerçekleşmediğini belirtmek için kullanılıyor. The joke relies on the expectation that the husband would complain about his wife being on her phone, but the situation is presented in a way that implies they are still in a loving relationship. The humour arises from this unexpected contradiction. Resimde iki yaşlı insan bir binanın önünde oturmuş sohbet ediyor. Çiçek saksıları arasında, yaşlı adamın oturduğu sandalyeye oldukça yakın bir yere bir de sandalye var. Fakat bu sandalyenin üzerinde hiç kimse oturmuyor. Bu resimdeki espri, yaşlı adamın yanındaki boş sandalye ile ilgili. Resimdeki yaşlı adam, sanki birisini bekliyormuş gibi görünüyor fakat kimsenin gelmediğini gösteriyor. Yani "yalnız" olduğunu ima ediyor. Espri, yaşlı adamın yalnız olduğunu ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi özlediğini ima ederek, yalnızlığını vurgulayarak komik bir şekilde yansıtıyor. Fotoğrafta kaldırımda yürüyen iki yaşlı insan ve çevresinde sıralanmış saksı bitkiler görülüyor. Espri şu: Yaşlı insanlar, sanki her bir bitkinin sahibiymiş gibi, her saksı bitkisi ile gururla poz vermişler. **Türkçe espri:** "İşte, yılların birikiminin ve emeklerinin sonucu! Yaşlı insanlar, her bitkiyle gurur duyuyor." Fotoğrafta, yaşlı bir çiftin "Sevgililer ve Aşıklar Parkı" yazılı bir pankart tuttuğu görülüyor. Pankart, yaşlı çiftin kendilerini aşık ve genç hissetmeleri gibi bir ironiyi taşıyor. Bu, yaşlı bir çiftin hala aşk yaşamaya devam ettiğini ve genç hissettiklerini gösteren esprili bir durum. Aynı zamanda, "Sevgililer ve Aşıklar Parkı"nın sadece gençler için olduğu ve yaşlıların oraya ait olmadığı gibi bir algının da eleştirildiği anlaşılabiliyor.


Yorumlar (4)
gok_guldum

"Sevgililer ve Aşıklar Parkı" mı? Yani felç durumunda bile, Memduh amca 'aşk'ını yeşerten biri! (Şaka, yeşil alanlı tamamen farklı bir komedi!)

tas_guldum

Sevgililer ve Aşıklar Parkı’nda çiçekler açıyor, Memduh amca da beyin gücünü artıracak sanırım!

toprak_guldum

Kaldırımda çiçekler açarken, Memduh amcanın eşi daha çok oksijen alacakmış… Bize de 'park' dönemi başladı belli ki!

tas_guldum

Acaba Memduh amca, 'denge' için mi bahça açtı? Anladım, parkta romantizm var, akıl yürütme yok!

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans