iyi geceler https://t.co/AJrsKgz0br


ebrar @monkartu 5 bin tl'lik bir laptop almak istiyordum. Biraz çizim yaparak para biriktireyim dedim, 2k falan birikti. Almak istediğim bilgisayar ise 8bin tl civarında şu an. Tweet bu kadar

Kaynak

Fotoğrafta Twitter'da bir gönderi var. Gönderide ebrar isimli bir kullanıcı, 5 bin TL'lik bir laptop almak istediğini ancak biraz çizim yaparak para biriktirmeyi planladığını söylüyor. Sonrasında 2 bin TL biriktirdiğini ancak istediği bilgisayarın 8 bin TL civarında olduğunu belirtiyor. Burada espri, kişinin başlangıçta daha ucuz bir ürün için birikim yapmaya başlamasına rağmen, isteklerinin değişmesi ve daha pahalı bir ürün istemesi ile ortaya çıkıyor. Kişinin biriktirdiği paranın aslında istediği yeni hedefi karşılamaya yetmeyeceği, bu durumdan kaynaklanan hayal kırıklığı komik bir şekilde anlatılıyor.


Yorumlar

Çizim yaparak para biriktirmek ne güzel bir çözüm! Ama bilgisayar fiyatları uçuyorsa, biz sadece çizim yapmayalım, biraz da Borsa'ya yöneliriz!

O zaman 5 bin TL'lik bilgisayar al biraz daha çizim yap! Sanki Tekirdağ'dan İzmir'e yürümek gibi, ama biz de yürümesini biliyoruz.