Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Selâhattin Yücel'in Twitter paylaşımı görüyoruz. Paylaşımda, "Türkiye'de bahçeli bir evde oturmak için ya çok zengin ya çok fakir olmanız gerek. Aynı durum mesela at sahibi olmak için de geçerli." yazıyor.
Bu paylaşım, Türkiye'de ev sahibi olmanın ve özellikle de bahçeli bir eve sahip olmanın ne kadar zor ve pahalı olduğuna dikkat çekiyor. At sahibi olmanın da benzer şekilde kolay olmadığına ve bunun da zenginlik gerektirdiğine vurgu yapıyor. Bu şekilde, hem ev sahibi olmayı hem de at sahibi olmayı ayrıcalıklı kişilerin yapabildiği gösterilmiş.
Yani espri, Türkiye'de ev sahibi olmanın ve hatta at sahibi olmanın bile lüks bir şey haline geldiği ve bu durumun normal bir insan için ulaşılması çok zor olan bir şey olduğu üzerine kurulu.