Selahattin Yücel @mimsyucel Türkiye'de bahçeli bir evde oturmak için ya çok zengin ya çok fakir olmanız gerek. Aynı durum mesela at sahibi olmak için de geçerli. 18:30 · 14 Mar 21 saatinde Twitter for iPhone 1.113 Retweet 170 Alıntı Tweetler 29,2B Beğeni
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Twitter'dan Selahittin Yücel'in bir paylaşımı görülüyor. Paylaşımda, "Türkiye'de bahçeli bir evde oturmak için ya çok zengin ya çok fakir olmanız gerek. Aynı durum mesela at sahibi olmak için de geçerli." yazıyor.
Şaka, Türkiye'de bahçeli ev ve at sahibi olmanın zenginlik göstergesi olarak algılanması üzerine kurulu. Selahittin Yücel, esprili bir şekilde, bu gibi şeylere sahip olmak için çok zengin ya da fakir olmak gerektiğini ima ediyor. Yani, orta gelirli bir kişinin böyle bir lükse sahip olamayacağını, ya çok zengin olması ya da fakir olup devlet yardımı alması gerektiğini vurguluyor.