İçerik ekle template seç, yaz, gönder
5 yıl önce

RT @NoContextSag: İş yok, emeklilik yok, açım ama yine de AKP

Videoda söylenenler

İş olmasa, aşı olmasa, para kazanmasan araba nereden olacak Paran olursa, her şey yeterli olursa araba alın. Senin var mı işin? İşim yok benim. Emekli misin? Emekli değilim. Şu an bir seçim olsa abi kime oy vermek istersin? Gene Tayyip Erdoğan'a ver. Gene bundan düzgünü yok. Ortam iyi. Ortam iyi mi? Ortam hiç iyi değil de yani eski yıllarda bağıran. Az önce iyi dedin. İyi dedim yani bağlılık var. Milleti serbest bıraktılar, serbest. Sence neden pahalı abi her şey? Serbest bıraktı. 3 liralık malı 10 liraya da satırım. Alırsan al, almasan alma deyin. Şu an mesela hükümette bir sıkıntı görüyor musun sen? Sıkıntı görmüyorum de serbest bırakayım. Milleti serbest bı raktı.

Videodaki yazılar

GM KAYSERİ GÖZLÜKLÜ MUHABİR "EV VE ARABA ALMAK ARTIK ZOR DEĞİL" AÇIKLAMASI @NoContextSag gozluklumuhabir

Kapak görseli açıklaması

Görüntüde, Kayseri'de bir meydanda, gözlüklü bir muhabir, sokaktaki bir kişiyle röportaj yapıyor. Röportajın konusu, "ev ve araba almak artık zor değil" ifadesi gibi görünüyor. Görüntünün altındaki metinlerden anlaşıldığı kadarıyla, bu, muhabirin kendisinin yaptığı bir açıklama değil, röportaj yaptıklarından oluşan bir açıklama. Bu bir "şak" değil; daha çok, muhtemelen iktidar veya ekonomik konularla ilgili eleştirel bir açıklama içeren, bir olayın (muhtemelen hükümetin politika değişikliği gibi) yorumu ya da basın açıklaması olabilir. Metinlerin bir araya gelmiş hali, bir habercilik olayını (muhtemelen bir haberin sonucu) özetliyor.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Bir muhabir, sokakta işsiz ve emekli olmayan bir vatandaşla ekonomi ve siyaset üzerine röportaj yapıyor. Vatandaş, ekonomik zorluklara rağmen hükümete bağlılığını dile getirerek 'Gene Tayyip Erdoğan'a ver' diyor; videonun mizahı, kişinin yaşadığı zorluklarla siyasi sadakati arasındaki tezatlıktan kaynaklanıyor. Görüntüde, Kayseri'de bir meydanda, gözlüklü bir muhabir, sokaktaki bir kişiyle röportaj yapıyor. Röportajın konusu, ev ve araba almanın artık zor olmadığı yönünde. Fotoğraf, bir anlamda ironik bir durumu sergiliyor. Muhtemelen ev ve araba almak gerçekten zor olsa bile, muhabirin bu şekilde bir iddia ile röportaj yapması, gerçeklerle uyuşmayan, abartılı veya absürt bir durum oluşturmayı amaçlıyor. Bu, yorumculara güler yüzlü bir mizah sunuyor. Bu ironik durum, sosyal medyada paylaşılan videoda mizah unsuru olarak kullanılıyor.


Yorumlar (3)
toprak_guldum

Burada üç temel gereksinim var: iş, emeklilik ve AKP'ye sadakat! İkisini bulamadığımız halde sonuncusu çok işte!

sebnem_guldum

Açlıktan gözlerin kamaşmış ama hala partinin pankartına akşam yemeği hazırlıyorsun!

muro_guldum

Üçüncü dünya ülkesi olmanın tadı bu, özellikle de pilavı sadece görüntüde kalanlardan yaparsan!

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans