efsane sjskk
Videoda söylenenler
Tuz kuruşa çıktı. Oha. Yo. Hanımefendi beleş buldunuz. Zamlı beyaz peynirin tadına bakıyorsunuz. Ücretsiz buldunuz beleş tabi hemen baktınız tadına. Ağlı hanımefendi zam geldi peynire. Canım benim çok güzel. Zamlı olduğunu anladınız mı tadından? Hı hı. Çiğ süt fiyatlarındaki 9 kuruşluk yükseliş market raflarına zam olarak yansıdı. Tereyağı, beyaz peynir ve ayran %5 zamlanmış oldu. Hanımefendi ilk kez peynir yiyormuş gibisiniz ya. İlk kez mi gördünüz? İlk kez gördüm. Zamlı bir de. Aynen. Ama mecburen. Mecburen. Özür dileyin Türkiye'den sütten dolayı peynire zam geldiği için. Değil valla süt üreticileri. Süte zam koyanlar özür dilesin. Vatandaş zamma tepkili. Bir şey söyleyebilir miyim siz gazetecisiniz ama her gün her şeye gerçekten zam geliyor. Yani bu nedir? Nasıl bir saçmalıktır anlamadım yani. Gerçekten anlamadım. Ben mi yaptım zamlandı?
Videodaki yazılar
ÇIĞ SÜT
ESKİ FİYAT: 1.21 KURUŞ
YENİ FİYAT: 1.30 KURUŞ
ANA HABER
SÜTE, PEYNİRE, TEREYAĞINA, AYRANA ZAM!
Kapak görseli açıklaması
Görüntü, bir haber kanalında, muhtemelen canlı yayın sırasında çekilmiş bir kesit. Ekranda "Çiğ Süt" yazısı ve eski ve yeni fiyatlar (1.21 kuruş ve 1.30 kuruş) görülüyor. Haber sunucusu, elinde muhtemelen çiğ süt olduğunu gösteren bir kap var. Alt kısımda da süt, peynir, tereyağı ve ayrana zam haberinin duyurulduğu bir başlık bulunuyor.
Şaka, fiyat artışının haberinin duyurulması ve sunucunun elindeki süt kabıyla görsel bir bağ kurarak, hayatın pahalılığına ve özellikle gıda fiyatlarındaki artışlara gönderme yapmasıdır. Süt kabının yanında haberin "zam" olduğunu vurgulayan mesajlar ile oluşan görsel bağ, izleyiciye fiyat artışının günlük yaşamı nasıl etkilediğini vurgulamak için kullanılıyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bir haber muhabiri, süt fiyatlarındaki artış nedeniyle peynire zam geldiğini söyleyerek sokaktaki bir kadına mikrofon uzatıyor. Kadın, peyniri ilk kez gördüğünü ve zamlı olduğunu söylediğinde muhabir bu durumu alaycı bir dille eleştiriyor. Videonun komikliği, kadının peyniri hiç görmemiş gibi davranması ve muhabirin bu durumu 'Türkiye'den özür dileyin' diyerek abartılı bir şekilde vurgulamasıdır.
Resimde, bir haber kanalında, muhtemelen Türk televizyonunda, çiğ süt fiyatlarındaki zammı duyururken sunucu kameraya bakıyor. Ekranda, "Çiğ Süt" başlığı altında eski fiyatı (1.21 kuruş) ve yeni fiyatı (1.30 kuruş) görülüyor. Altta da "Süte, peynire, tereyağına, ayrana zam!" ifadesi ile haberin genel kapsamı vurgulanmış.
Resmin mizahı, çiğ süt fiyatındaki küçük bir zammın bile insanları nasıl etkileyeceği ve günlük hayattaki temel ihtiyaçlar üzerindeki artışın gündelik bütçeler üzerindeki etkisinin vurgulanmasıdır. Küçük bir artış olsa da, hayatın birçok alanında birçok ürünü etkileyen bir artış olarak öne çıkarılıyor. Bu durumun günlük hayata olan genel etkisinin vurgulanmasıyla basit bir durum komik bir şekilde abartılıyor.