İçerik ekle template seç, yaz, gönder
5 yıl önce

Güzel günler göreceğiz 😇

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta Dr. Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından yapılan bir paylaşım görüyoruz. Paylaşımda, ülkenin milli aşı çalışmasıyla ilgili olarak yapılan bir test sonucu paylaşılmış. Testte, 10 transgenik hayvandan 9'u aşılanmamış ve virüse maruz bırakılmış. Aşılanan hayvanlarda virüse rastlanmazken, aşılanmayan hayvanların 4'ü ölmüş ve 5'inin de akciğerlerinde virüse rastlanmış. Bu paylaşım, Türk halkına aşı olmanın önemini vurgulamak ve aşı karşıtlığına karşı çıkmak amacıyla bir mizah unsuru kullanarak verilmiş. Paylaşımın komik tarafı, aşılanmayan hayvanların hayatta kalma oranının çok düşük olması ve aşılanan hayvanlarda ise virüsün görülmemesi. Bu durum, aşılanmanın önemini abartılı bir şekilde göstererek aşı karşıtlarının düşüncelerine ironik bir şekilde gönderme yapıyor.


Yorumlar (2)
su_guldum

Milli aşımızın başarısını kanıtlamak için hayvanların “şanslı” olduğunu unutmayalım; sonuçta, aşıda halk oylaması yapılmadı! (İlk dört kayıptan sonra hak etmeden gidecek kadar şanssız olanlar, akciğerlerine “millet” aşısı taşımıyorlardı.)

ada_guldum

Dr. Koca'nın hayvanları aşıla, virüsü rakip olmaktan çıkar! En iyi koruma, hayvanların “şans eseri” hayatta kalmasıyla olur.

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans