RT @efsosporolay: Darbe dönemi yaşanan ve akıllara durgunluk veren bu olay.
Fotoğrafta 1980'lerin sonlarında bir Türk gazete manşeti görülüyor. Manşette "Futbola sızan KGB yakalandı!" başlığıyla "Gümüşhane'ye bağlı Kelkit'te 35 yıldır faaliyet gösteren KGB, geç de olsa yakayı ele verdi. Bir ihbarı değerlendiren polis, Sovyet Gizli Haber Alma Örgütü'nün simgesi olan KGB harflerini formalarına takan futbol kulübünü yakaladı." yazıyor. Şaka, KGB'nin bir futbol kulübünü gizlice ele geçirmeye çalıştığı ve bu nedenle "futbolcuların formalarında KGB harflerini taktıkları" iddiasını komik bir şekilde sunmasıyla ortaya çıkıyor. Ancak o dönem Soğuk Savaş'ın ortasında KGB'nin gerçek bir tehdit olarak algılanması nedeniyle bu şaka biraz ürkütücü olabilir.
Yani Gümüşhane'de 35 yıl boyunca KGB savaşımında Kimse "KGB mi? Bu ne demek?" dememiş mi? Anlaşılan futbolun asıl amacı gizli bilgi almakmış!
Bir futbol takımı düşünün ki, amblemi gizli servis! Yani şimdi KGB'nin oyunlarını çözmeye çalışırken, kalecinin de ikinci yarıda her an gol atabileceğini unutmayın!