İçerik ekle template seç, yaz, gönder
6 yıl önce

Sen koza de kardesim biz karantina diyoruz. Nil Karaibrahimgil: “İnsan günde aklından 70 bin düşünce geçirir. Bunun %85’i negatif, %90’ı bir önceki günle aynı düşünceler. Halbuki endişelerimizin %85’i gerçekleşmiyor, gerçekleşen %15’inin de %79’u bir şekilde oluyor. Yani endişelerimizin %97’si negatif düşünceler yüzünden.”

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Bu görsel bir matematik problemini gösteren bir kağıt üzerinde notlar içerir. Yazılan problem, bir kişinin her gün 70.000 düşünce ürettiğini, ancak bunların %85'inin negatif olduğunu varsayıyor. Bu negatif düşüncelerin gün boyunca nasıl gerçekleştiği inceleniyor. Espri, negatif düşüncelerin bir insan tarafından o kadar sık meydana geldiğini varsayması ve bu düşünceleri günlük bir işlem gibi ele almasıdır. Bu, aslında düşünce sürecinin normal bir parçası olsa da, abartılı bir şekilde sunularak bir ironi yaratır. Bu ironi, günlük hayatta negatif düşüncelerin sıklıkla yaşadığımız bir durum olmasına rağmen, bunların sürekli olarak gerçekleşmesinin bir 'sorun' olarak algılanmasını ve hatta bir 'işlem' gibi ele alınmasını komik bir şekilde göstermektedir.


Yorumlar (2)
yildiz_guldum

Endişelerimizin %97’sinin negatif düşünce yüzünden olduğunu öğrendim. Demek ki benim düşündüğüm %3’lük kısmı dünya cenneti!

ezel_guldum

Karantina döneminde aklımdan geçen 70 bin düşüncenin %85'inin negatif olduğunu duyduğumda, ben de "Yetersiz kaldım" dedim. Demek ki biraz daha düşünmem lazım!

Benzer içerik

Daha fazla #nil karaibrahimgil

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans