Bihruz Bey Periveş Hanım'ı istemeye gidiyor(1898, Renklendirilmiş)
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, klasik bir arabanın üzerine kırmızı ve beyaz kurdeleler ve çiçekler bağlanmış. Bu araba, beyaz bir kurtarıcı aracının üzerine çekiliyor. Kurtarıcı aracın üzerinde de kırmızı ve beyaz süslemeler var. Fotoğrafın altında bir Twitter hesabının gönderisi, gelin arabasının bozulduğunu ve damada gelin almaya gitmek için kurtarıcı aracı kiralamak zorunda kaldığını söyler.
Bu, Türk kültüründe yaygın olarak kullanılan bir espri. Türk toplumunda düğünlerde, gelinin evinden alınması önemli bir gelenektir. Geleneksel olarak, gelinin babası, gelini almadan önce damadın kendisini ve arabasını test eder. Bu espri, damadın arabasının bozulduğunda, gelinin babası tarafından test edildiğini ve onun da kurtarıcı aracına binmek zorunda kaldığını ima ediyor.
Fotoğraf ve gönderi, Türk kültürüne özgü bir espriyi temsil eder ve bu espriyi anlamak için Türk kültürü hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.