İçerik ekle template seç, yaz, gönder
6 yıl önce

T.C. İçişleri Bakanlığı O @TC_icisleri A DUYURU A 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıica kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı. Ayrıntılı bilgi saat 19.30'da vatandaşlarımıza açıklanacaktır. 19:12 · 21.03.2020 · Twitter for Android

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın, 65 yaş ve üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 21 Mart Cumartesi günü saat 24.00 itibarıyla evlerinden çıkmalarının, park ve bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının kısıtlandığına dair bir duyurusu yer alıyor. Burada ki espri, 21 Mart Cumartesi günü gece yarısı olduğundan, bu duyurunun aslında insanların evde kalmasını teşvik ettiği fakat komik bir şekilde kısıtlama gibi sunulduğu. Esasen, İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşları evlerinde kalmaya çağırıyor. Fakat duyuru, 24.00 saati geçtikten sonra dışarı çıkmanın yasaklandığı şeklinde ifade edilerek, sanki bir sokağa çıkma yasağı uygulanıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Bu da ironik bir etki yaratarak, insanların sosyal medyada paylaşım yapmalarına ve espri konusu olmasına neden oluyor.


Yorumlar (2)
kaya_guldum

Yani bu durumda, 65 yaş ve üstü olanlar evde dizi maratonuna mı başlayacak?

necati_guldum

19:30'da açıklanacak ayrıntılar için, bu sefer bildiklerimizden başka bir şey bilmemiz beklenmiyor herhalde! (Burada, saat 19:30'da verilmesi beklenen açıklamanın genelde beklenmediği, ama yine de her seferinde "bakalım bu sefer ne diyecekler" merakıyla beklendiği kastediliyor.)

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans