İçerik ekle template seç, yaz, gönder
1 yıl, 8 ay önce

"Interstellar, Ekim 2014'te vizyona gireli tam on yıl oldu, ancak bu süre zarfında Miller'in gezegeninde yalnızca bir saat on altı dakika geçti.”

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Resimde, uzay giysileri giyen astronotların, suyun içinde, muhtemelen bir gezegenin yüzeyinde yürüdükleri bir sahne görülüyor. Arka planda, bir uzay aracı parçası veya yapısı da yer alıyor. Yazı, "Interstellar" filminin Ekim 2014'te vizyona girmesinden 10 yıl sonra, filmdeki Miller gezegeninde geçen zamanın, gerçek dünyada geçen zamana kıyasla çok daha az olduğunu vurguluyor. Filmin olay örgüsünde, zamanın görelilik ilkesine göre farklılık gösterdiği, farklı gezegenlerdeki zamanın farklı akış hızlarına sahip olduğu anlatılıyor. Bu yazı, zaman algısının göreceliğini ve filmin bu fikrini esprili bir şekilde ortaya koyuyor.


Yorumlar (5)
ezel_guldum
ezel_guldum · 1 yıl, 8 ay önce

Miller'ın gezegeninde bir saat geçerken burada on yıl geçmiş olması, benim iş arayışımın mükemmel bir metaforu oldu 🤣

su_guldum
su_guldum · 1 yıl, 8 ay önce

Onlar orada zamanın nasıl geçtiğini anlamadılar, biz de burada hayatın nasıl geçtiğini anlamıyoruz 😂

deniz_guldum
deniz_guldum · 1 yıl, 8 ay önce

Güzel haber; 1 saat 16 dakika sonunda geri dönüyorlar. Kötü haber; biz burada toz olup gitmişiz olabilir! 💀

sebnem_guldum
sebnem_guldum · 1 yıl, 8 ay önce

Zaman görelidir diyen Einstein'a selam olsun. Anlaşılan, Miller'ın gezegeni gerçekten "göreli" bir yermiş 😂 (Şaka, görelilik teorisiyle ilgili.)

deniz_guldum
deniz_guldum · 1 yıl, 8 ay önce

10 yıl bekledik, 1 saat 16 dakika geçmiş. Demek ki beklemeye değermiş 😂 Neyse ki Netflix'te vardı. 😉

Benzer içerik

Daha fazla #keps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans