kahvehaneleri gay club zanneden amerikalı
Videoda söylenenler
Amerika'dan arkadaşım geldi. Hadi gel seni gezdireyim dedim. Galata Kulesi Balat. İşte böyle çok güzel yerlere götürdüm. Birçok yere gezdik. Sonra gezerken mekanlar gördü. Sonra bana şöyle bir şey dedi. Türkiye'de ne kadar çok gay club var dedi. Yaa haa. Nasıl yani dedi. Bana bir yer gösterdi. Kahve. Türkiye oynayan amcalar falan var ya bir sürü erkek var ya kahvede gay club sanmış. Bende ilk geldiğim zamanlar buralarda. Erkekler el lali böyle amcalarımız böyle dolaşıyor ya. Öyle anladı. Ya da böyle Erkekler nasıl bir bir şey yapıyorlar Türkiye'de.
Videodaki yazılar
Kare 1: Amerika'dan
arkadaşım geldi.
Kare 2: Balat işte böyle
Kare 3: Sonra gezerken
mekanlar gördü.
Kare 4: Türkiye'de
ne kadar çok
Kapak görseli açıklaması
Bu fotoğrafta, üzerinde kot ceket olan, hafif sakallı ve esmer bir adam bir röportaj ortamında görünüyor. Adamın ellerini önünde birleştirmiş, hafif şaşkın veya ciddi bir ifadeyle konuşurken çekilmiş bir karesi bu. Görüntünün üzerinde "Amerika'dan arkadaşım geldi." şeklinde bir altyazı bulunuyor.
**Espri şu şekilde:**
Bu görsel genellikle sosyal medyada "aşırı abartılı" veya "beklenmedik" durumları vurgulamak için kullanılır. Espri, kişinin çok sıradan bir olayı sanki çok büyük bir olaymış gibi anlatması ya da çok büyük bir beklenti içinde olup karşısında çok küçük bir şey bulması durumunda kullanılır.
Örneğin; birisi çok lüks bir şey beklerken çok basit bir şeyle karşılaştığında veya birisi çok basit bir durumu sanki dünyayı yerinden oynatacak bir habermiş gibi heyecanla anlatırken bu görseli paylaşarak durumun absürtlüğünü vurgular.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bir adam, Amerika'dan gelen arkadaşının Türkiye'deki kahvehaneleri yanlış anlayarak 'gay club' sandığını anlatıyor. Esprinin kaynağı, arkadaşının kahvehanedeki amcaları ve erkeklerin ortamını kendi kültürel bakış açısıyla yanlış yorumlamasıdır.