Bir avuç askerle Plevneyi Ruslara karşı mertçe savunup esir düşünce Rus çarının "Senin gibi komutanın silahı alınmaz" diyerek serbest bıraktığı, Atatürk'ün örnek aldığım dediği komutan: Şanı Büyük Osman Paşa.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu fotoğrafta, bir fez şapka takmış, sakallı ve birçok madalyayla süslenmiş bir askeri üniforma giymiş bir adam görünüyor. Üniforması oldukça gösterişli ve apoletleri, göğsündeki rozetler ve süslemeleriyle dikkat çekiyor. Arka plan sade ve açık renkte.
Fotoğraftaki espri, adamın üzerindeki madalyaların aşırı kalabalığına odaklanıyor. Fotoğrafa bakıldığında, adamın sanki bir madalya dükkanının mankeni gibi durduğu, üzerindeki tüm madalyaların adeta "en iyiler" koleksiyonu gibi sergilendiği şeklinde bir ironi yakalanabilir. Bu durum, savaşta kazanılmış veya onurlandırılmış olabilecek bu sembollerin, kişisel gösteriş aracı haline gelmiş gibi algılanmasına yol açıyor. Fotoğrafın, kişinin başarısını veya statüsünü abartılı bir şekilde vurguladığı fikri üzerinden bir mizah duygusu uyandırıyor.