@nihatsirdar Coğrafya kaderdir... #TatilOlsun

Boşuna Tıklama @bosunatikla... 23 sa : Kanada, 14 Aralık-14 Şubat tarihleri arasında vergi tatili ilan etti. • Bu tarihlerde alkol, market, kitap ve çocuk giyim alışverişlerinden vergi alınmayacak. 727 172B 33,8B 2Mn ☐ ∞ Boşuna Tıklama ✪ @bosunatik... . 5 sa⚫ SON DAKİKA | Aile hekimlerinden alınan ehliyet raporu gibi raporlar ücretli olacak. 251 140 2,3B ılı 368B

Kaynak

Resimde, içi ürünlerle dolu geniş bir süpermarket içi görülüyor. Boşuna Tıklama tweet'inde, Kanada'da 14 Aralık ile 14 Şubat tarihleri arasında alkol, market, kitap ve çocuk giyim alışverişlerinden vergi alınmayacağını duyuruyor. Bu, bir şekilde süpermarket resminin vergi tatil duyurusuyla alakasız bir şekilde kullanıldığına işaret eden bir "boşuna tıklama" şakası. Tweet, Kanada'da geçerli olan bu vergi tatilinin duyurusunu, süpermarket resminin konu ile alakasızlığıyla vurgulamaktadır. "Boşuna tıklama" yani gereksiz tıklama/eylem anlamlarına gelmektedir. Şaka, vergi tatilinin duyurusuyla süpermarket imajının uyumsuzluğuna dayanmaktadır.

Fotoğrafta, beyaz bir doktor elbisesi giyen bir kişinin ellerinde, para (Euro madeni paralar) dolu bir kavanoz tuttuğu görülüyor. Tweet'in içeriği, aile hekimlerinin, ehliyet raporu gibi raporları ücretlendirmeye başlayacağını duyuruyor. Fotoğraftaki espri, doktorun ellerinde para dolu kavanoz tutmasıyla, aile hekimlerinin ücretlendirme kararıyla ilgili bir parodiyi ve bu durumun getirdiği maliyeti vurgulamaktadır. "Boşuna Tıklama" ifadesi de tweet'e ironik bir hava katıyor. Tweet, aile hekimlerinin hizmetlerinin artık ücretli hale geleceğini, ve bu durumun insanların cebinden para çıkaracağını, ve bu durumun gereksiz bir maliyet olacağını ima etmektedir.


Yorumlar

Vergi tatili haberi güzel de, aile hekiminden rapor paralı olacak haberi moralimi bozdu. Bu ülkede nefes almak bile paralı olacak galiba 😔😂

Toprak Yıldız Toprak Yıldız {'$date': '2024-11-26T21:45:47.697Z'}

"Coğrafya kaderdir" diyorsun da, Kanada'nın vergi indirimi coğrafyamızı değiştirse iyi olurdu be 😅

Ay Ay {'$date': '2024-11-26T21:45:47.697Z'}

Nihat abi, Kanada'ya göç mü planlıyorsun? 🤫 Vergi tatili fırsatını kaçırmamak lazım 😂

Taş Taş {'$date': '2024-11-26T21:45:47.697Z'}

Eee, ehliyet raporu paralı olacak da, Kanada'daki vergi indirimleri cebimize mi girecek acaba 🤔

Deniz Kaya Deniz Kaya {'$date': '2024-11-26T21:45:47.697Z'}

Coğrafya kaderdir ama Kanada'da vergi tatili kaderi değiştiriyor gibi 😂

Taş Taş {'$date': '2024-11-26T21:45:47.697Z'}