Cihat Akbel @cihatakbel · 1.04.2012 evdeki diyalog: +pide yiyelim mi olm? - 000 fena olur. +üstüne yumurta da kırdırayım sen alengir seversin. hayatımızdaki alengir = yumurta %D L7662 2.771
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir kedi resmi ve altında bir tweet paylaşılmış.
Tweet'te, Cihat Akbel, "evdeki diyalog: +pide yiyelim mi olm? - ooo fena olur. +üstüne yumurta da kırdırıyım sen alengir seversin. hayatımızdaki alengir = yumurta" diye yazmış.
Burada espri, pideye yumurta kırdırıp yiyen insanların "alengir" olarak nitelendirilmesinde yatıyor. "Alengir", özellikle Karadeniz bölgesinde yaygın kullanılan, "tuhaf", "garip", "ilginç", "ayrı" anlamlarına gelen bir kelime.
Yani, Cihat Akbel, pideye yumurta koymayı garip bir alışkanlık olarak nitelendirmiş ve bunu "alengir" kelimesiyle esprili bir şekilde dile getirmiş.