istanbulda olsa 15bin lira kira verirsin
Videodaki yazılar
FRANSA CEZAEVİ
ÇOK YORULDUM
YAŞAMAKTAN
@AZADPEKER
Kapak görseli açıklaması
Resimde, tel örgülerle çevrili, gri bir duvarın önünde geniş bir açık alan görülüyor. Alanın etrafı çitlerle çevrili ve dikenli tellerle güçlendirilmiş. Görüntünün üst kısmında Türkçe'de "FRANSA CEZAEVİ ÇOK YORULDUM YAŞAMAKTAN" yazıyor. Bu, muhtemelen bir espri.
Jest, Fransa'daki cezaevlerinin yaşam koşullarını veya cezaevindeki mahkumların yaşadığı zorlukları ironik ve belki biraz da abartılı bir şekilde ifade ediyor. "Çok yorulmuşum yaşamaktan" ifadesi, yaşadıkları hayatın, özellikle de cezaevlerindeki insanların yaşamlarının ne kadar zor ve sıkıcı olduğunu vurgulamayı amaçlıyor. Dolayısıyla espri, Fransa cezaevlerindeki durumun zorluklarına dair bir eleştiri veya ironik bir yorum içeriyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Video, Fransa'da bir cezaevinde çekilmiş gibi görünen bir odanın ve dışarıdaki tel örgülü alanın görüntülerini içermektedir. Videodaki esprinin kaynağı, paylaşılan başlıkta belirtildiği üzere, bu kısıtlı ve basit yaşam alanının İstanbul gibi büyük şehirlerdeki yüksek kira fiyatlarıyla kıyaslanarak ironik bir şekilde 'lüks' veya 'yaşanabilir' bir yer gibi sunulmasıdır.