meric keskin · @otekidunyali · Ortaköyden taksiye binip · “caddebostan” lütfen dedim · taksiyýi kullanan bey" abla çok trafik var · ama ben seni 15 dakikada karşıya · geciricem" dedi · “harikasinız” dedikten 5 dakika sonra · adam beni zincirlikuyu metrobüs · durağına birakti. Ben böyle insiyatif · görmedim
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Twitter'da bir şaka paylaşıldığını görüyoruz. Şaka şöyle: "Ortaköy'den taksiye binip "caddebostan" lütfen dedim. Taksiyi kullanan bey "abla çok trafik var ama ben seni 15 dakikada karşıya geçiricem" dedi. "Harikasınız" dedikten 5 dakika sonra adam beni Zincirlikuyu metrobus durağına bıraktı. Ben böyle insiyatif görmedim."
Bu şaka, taksi şoförünün yolcunun istediği yere götürmek yerine, kendince daha kısa yolu tercih ederek yolcuyu başka bir yere bırakarak insiyatif kullanmasını komik bir şekilde ele alıyor. Şaka, taksi şoförlerinin bazen yolcuların taleplerini dikkate almama eğilimini ve yolcuyu kendi isteği doğrultusunda yönlendirme eğilimlerini ele alıyor.