Emre @5dakkayaaricam Ben de bedelli için gittiğimde Barış Pınar'ı harekatı başlamıştı. Bolu Dağ Komando tugayı tabi bölük bir anda boşaldı hepsi hop Suriye'ye. Biz de anlamsız tribe girip, komutanım bizlik bir şey olur mu diye sorduğumuzda komutan "Allah ordumuzu öyle aciz bir duruma düşürmesin" dedi
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Emre adlı bir kullanıcının Twitter paylaşımı yer almaktadır. Paylaşımında, bedelli askerlik için başvurduğunda Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı ve Bolu Dağ Komando Tugayı'ndaki askerlerin Suriye'ye gitmek üzere bölükten ayrıldığı anlatılıyor. Emre ve diğer askerler, komutana bir şey olup olmadığını sorduklarında ise komutanın "Allah ordumuzu öyle aciz bir duruma düşürmesin" dediği aktarılıyor.
**Espri:** Esprinin temelini, komutanın askerlerin endişelerine verdiği beklenmedik ve ironik cevap oluşturuyor. "Allah ordumuzu öyle aciz bir duruma düşürmesin" ifadesi, komutanın olayların ciddiyetini hafifleten ve alaycı bir tonla dile getirdiği bir temenniyi ifade ediyor. Bu durum, askeri bir ortamda yaşanan sıra dışı bir durum karşısında komutanın tepkisinin mizahi bir dille aktarılmasıyla espriye dönüşüyor.